Nous camins cap a la inclusió social: Comença el projecte Youth on the Move 2014

L’Àrea de benestar social de l’Ajuntament de Manlleu i Projecte AURORA han desenvolupat aquest nou projecte per donar oportunitats de formació i mobilitat internacional als joves d’entorns socio familiars més desafavorits

 

Image

 

Aquest dimarts a la tarda es va donar el tret de sortida al projecte “Youth on the Move 2014”, amb una reunió de l’equip tècnic i participants d’aquest projecte al Casal Cívic de Manlleu – Frederica Montseny.

Com van explicar a la reunió, i al llarg dels propers 9 mesos, els joves seleccionats seguiran un itinerari de formació i mobilitat internacional que combinarà classes de conversa d’anglès i coach personalitzat en elaboració de CV i preparació d’entrevistes personals. Arribats en aquest punt, els joves que segueixin l’itinerari proposat, podran participar a cursos de formació a l’estranger de 10 dies o també en un servei de voluntariat internacional a diferents països d’Europa, amb totes les despeses pagades de viatge, manutenció i allotjament.

El projecte està finançat per la Comissió Europea i l’Àrea de benestar social de l’Ajuntament de Manlleu i és una oportunitat única de combinar l’aprenentatge de l’anglès amb la formació professional, així com de millorar l’autoestima i la motivació dels i les joves en aquest moments especialment difícils per a aquest sector de la població.

En total, hi participen 18 joves del municipi de Manlleu. Els objectius que s’esperen obtenir són, per una banda, donar oportunitats a joves d’entorns socio familiars més desafavorits i crear referents positius, i per l’altre, fomentar el diàleg intercultural i una ciutadania activa entre els joves de la ciutat mitjançant els intercanvis i voluntariats a l’estranger. En aquest sentit, és un projecte pilot innovador que pretén ser un punt  de referència també en la lluita contra l’atur juvenil, exportable a d’altres municipis i capaç de crear una espiral de motivació i empoderament dels i les joves participants.

 Image